Tennisen har förgubbats de senaste tjugo åren!

"Under och efter Björn Borg-epoken för tjugofem år sedan låg svensk tennis i framkant av utvecklingen. Allt gick som tåget. Vi var nöjda med hur det var och glömde att förnya oss. Resultatet blev stagnation och att tennisen i jämförelse med många andra idrotter hamnade på efterkälken. Tennisen förgubbades."

Brist på unga ledare
Jag representerar Huddinge Tennisklubb som är en förhållandevis stor förening med ca 900 medlemmar. Vi lider av samma problem som mer eller mindre alla andra klubbar i Sverige gör - en stor brist på unga ledare. Vi förstod att vi var tvungna att göra något åt det och frågade oss själva: Var finns de unga ledarna? Hur får vi dem att satsa på att bli ledare? Vem har kunskapen att hjälpa oss med det?

Föryngring genom kompetensutveckling
För ett år sedan tog vi kontakt med SISU för att få hjälp med att lösa problemet med bristen på unga ledare. SISU är en perfekt samarbetspartner. De har kunskapen och kan tillföra erfarenhet från liknande projekt inom andra idrotter.
Tillsammans med dem har vi precis startade ett föryngrings- och kompetensutvecklingsprocess i klubben. Det här är arbetet är så nytt att vi inte ens satt upp en riktig målbild för oss själva. Men det kommer.

Vad går de unga ledarna i gång på?
Det är ingen brist på ungdomar i klubben. Problemet är att de slutar alldeles för tidigt. Många försvinner redan i mitten av tonåren. En given målgrupp för oss i det fortsatta arbetet är därför de unga timtränare och tennisspelare som redan finns i klubben.

Vårt första projekt blir att få dem att vilja stanna kvar och utbilda sig. Vi har därför tagit fram en enkät för att få veta vad de vill och vad som skulle kunna få dem att fortsätta inom klubben. Deras svar kommer sedan ligga till grund för en handlingsplan med ett utvecklat mentorskap i botten. Vi hoppas att resultatet blir att vi får in nya unga entusiastiska människor i olika utvecklings- och ledarskapsprogram.

Framtiden är ljus
Vi vill att de skall växa som individer och att deras nya kompetens och engagemang stärker klubben och ger oss alla en nystart. I planen ligger också att vi skall tillsätta ett utvecklingsprojekt som ungdomar leder för andra ungdomar. Förhoppningen är att vi i framtiden blir självförsörjande på unga ledare. Det här ligger en bit fram i tiden. Just nu har vi knappt kommit i gång med projektet men till våren hoppas jag att vi kan visa resultat."

 / Jan-Olof Ehk, ordförande i juniorkommittén, Huddinge Tennisklubb


Vill du också hitta sätt att rekrytera fler ledare, engagera ungdomar i föreningsarbetet och föryngra er organisation?

Då är du välkommen att kontakta mig så hittar vi en lösning som passar din förening!

Kram på er!
/ Milou


Barnkonventionen - hur svårt kan det va?

I barnkonventionen kan du läsa om vilka rättigheter barn och ungdomar har. Kolla in artikel 12!

Barn- och ungdomars vardag påverkas mycket av de beslut som fattas i Sveriges kommuner. De tillbringar stora delar av sin tid i förskola och skola. Fritidsaktiviteter, kommunikationer, socialt skydd och bostadsplanering är andra viktiga verksamheter i barns och ungas vardag som kommunerna ansvarar för.
Barnperspektivet ska finnas med i alla beslut som berör barn och unga och har inte bara rätten att bli hörda. Beslut som fattas efter att barn och unga fått ge sina synpunkter blir ofta bättre och resultatet mer effektivt.

Barnombudsmannen har undersökt hur det ser ut i Sveriges kommuner och hur de jobbar med Barnkonventionen. Här är några av de resultat som de har presenterat:

22 procent av Sveriges kommuner har ännu inte fattat något beslut om att arbeta utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter

33 procent av kommunerna följer inte alls upp något arbete med barnkonventionen.

I 28 procent av kommunerna har barnen litet eller mycket litet inflytande över skolan.

I 81 procent av kommunerna har barn och unga inget eller mycket litet inflytande över samhällsplaneringen.

I 4 av 5 kommuner har barn och unga inget inflytande


Ändå har barn och ungdomar samma rättigheter att påverka som en 35 åring eller en pensionär.
Frågan är varför de inte har möjlighet att utnyttja denna rättighet?

Hur gör vi inom idrotten för att säkerställa att vi följer barnkonventionen?
Om barnombudsmannen skulle göra en utvärdering av idrotten vad skulle de komma fram till då?


Kram på er!
/Milou


Kommunernas ungdomssatsningar är felriktade

Debattartikel i Dagenssamhälle

Sveriges ungdomsråds rapport ”Ungdomar i demokratin” visar, med statistik från Ungdomsstyrelsen som länge funnits tillgänglig, att ålder inte alls behöver vara en särskilt viktig faktor för politiskt deltagande. Faktum är att ungdomar prioriterar mer eller mindre samma frågor som vuxna – och de påverkar på ganska mycket samma sätt.

I somras visade Sveriges Kommuner och Landsting i en undersökning att en tredjedel av alla medborgare inte känner till att besluten om vård, skola och omsorg fattas i kommunen och landstinget. Så få som 3 procent visste vad kommunens skattepengar gick till. Hela 60 procent trodde att enbart hälften eller mindre av alla skattepengar gick till vård, skola och omsorg, när den korrekta siffran var 90 procent.

När det diskuteras demokrati på kommunnivå är en av de återkommande idéerna att kommunerna borde hitta nya sätt att påverka på – det som för ungdomar blivit vad Ungdomsstyrelsen benämner ”särskilda” sätt att påverka på.

Frågan är bara om det är sätten att påverka på som är problemet. När enbart 3 procent av medborgarna prickar rätt kring vad kommunens pengar går till och många helt har missförstått vad kommunen gör – borde inte då den viktigaste satsningen vara att sprida kunskap?

I rapporten ”Ungdomar i demokratin” visar Sveriges ungdomsråd att många kommuner helt missar en fundamental satsning, som är att utbilda eller åtminstone informera, sina medborgare om vad kommunen gör och hur man kan påverka.

För faktum är att kunskapen saknas. Nästan inga ungdomar vet om att de har exakt samma deltagardemokratiska rättigheter som vuxna. En 8-åring kan överklaga beslut. En 14-åring kan begära ut allmän handling. En 15- eller 17-åring kan skriva brev efter brev till politiker och få svar. Med nya satsningar på medborgarförslag kan en 12-åring lika gärna som en 57-åring vinna en debatt i kommunfullmäktige.

Viktigast av allt, visar Sveriges ungdomsråds rapport, är att se till att ungdomar kan påverka på samma sätt som vuxna, i samma frågor, i samma forum och på samma villkor. Sveriges ungdomsråd arbetar därför för att stärka ungdomars egen organisering och för att visa på de problem som uppstår när ungdomar ska försöka påverka genom särskilda, inte alltid kvalitetssäkrade, forum istället för att få tillgång till de som alla andra använder.

I statistiken syns det att ungdomar är mer lika vuxna än vad många har trott. På samma sätt som vuxna medborgare behöver ungdomar också kunskap. För alla kommuner i landet, och för de projekt som bedrivs för att förbättra och utveckla demokratin, ger det mycket att tänka på.

Silvia Kakembo
Ordförande Sveriges ungdomsråd

Gustav Johansson

Vice ordförande Sveriges ungdomsråd





Kram på er!
/Milou

Rivaler på plan - inte på stan

Vet du var Fotbollsalliansen är?

I City idag finns det en stor artikel från fryshuset om Fotbollsalliansen.
Det är Hammarbys, AIKs och Djurgårdens gemensamma satsning för att stärka en positiv supporterkultur.

De har träffat över 4000 skolungdomar och pratat kring vad fotbolen står för. Vad betyder egentligen AIKs ord "attityd, ansvar och respekt" eller Djurgårdens "glädje, värdighet, respekt - alltid oavsett"?

Läs mer om på www.fryshuset.se/fotbollsalliansen


Kram på er!
/Milou


Vad tänder dig?

Det var en av de frågor som Mia ställde till oss under gårdagskvällen.
Dagens tema var Vinn din egen tävling - personlig utveckling!

 

Visste du att vi tänker ungefär 68000 tankar varje dag?!
fast 95% av dem är samma tankar som vi tänkte dagen innan...

Om vi vaknade varje morgon och ställde oss frågan - Hur vill jag att den här dagen ska bli?
Vad skulle hända med oss då?

Negativa tankar leder till negativa känslor vilket leder till negativa handlingar
Vilken tanke vill du tänka idag?

   

En framgångsrik ledare:
- Självinsikt
- Tydliga målbilder
- Inspiratör
- Visar tillit

Vad händer med människor när vi visar tillit och visar att vi tror på deras förmåga?

 


Tänk positiva tankar
Sätt mål
Ta reda på vad just du tycker är kul
Gör mer av det som tänder dig
Jobba med affirmationer - upprepa tankar om hur du vill att du ska vara.

För vad händer om du går över en gräsmatta om och om igen?
- Det blir en nedtrampad stig.

Kram på er!
/Milou

 


Har du praktiserat som ledare?

Ett av de enklaste sätt att lära sig något nytt på är att testa det!

Under 5 veckor kommer Marie Lassinantti, som pluggar Folkhälsovetenskap att vara hos oss på Stockholms Idrottsförbund. Hon kommer att få jobba och testa på allt som vi gör varje dag och förhoppningsvis få tips på vad hon kan jobba vidare med när hon är klar med sin utbildning.

Praktiserar ni något inom er förening?
Kan man få testa att vara ordförande under 5 veckor? Eller skriva sin uppsats på idrottskursen genom att vara på kansliet. Eller går det att hänga med nioåringarna och deras tränare på en match och testa hur det är att coacha ett lag?


Någon som har testat?

Kram på er!
/Milou


Vinn din egen tävling!

Ikväll kommer 25st unga ledare att få träffa Mia som är föreläsare i personlig utveckling.

Mer info senare...

Rätt eller fel? 13 åring sparkad ur klubben

 

”Hej Kalle! Tyvärr tillhör Du den rätt stora grupp spelare som i fortsättningen inte kommer att tillhöra Gais P 96.”
 ”Vi tycker att alla spelare har utvecklats positivt under året, men är av den uppfattningen att Du nu skulle utvecklas bättre i en annan klubb.”

Många av hans lagkamrater fick samma brev adresserade till sig i förra veckan.
– Några grät och många var ledsna, berättar Kalle.
På ett föräldramöte den 6 oktober informerades föräldrarna till barnen  i Gais P 96 att gruppen skulle bantas. Enligt närvarande föräldrar informerades det då också om att brev skulle gå ut den 25 oktober. I stället kom breven den 15 oktober – adresserade till pojkarna med föräldrarnas förnamn som tillägg.
Enligt Leif Gjulhem, Gais ungdomschef, är klubben en elitförening.
– Vi satsar på dem som har ett intresse och vill utvecklas, säger han.

Kalle Sundboms fotbollsintresse är stort. Men på grund av en skada har han missat ett antal träningar.
– För min del kan jag lika gärna spela i andra- eller tredjelaget. Det här kom som en chock.

Enligt Riksidrottsförbundets barn- och ungdomshandledare Peter Eriksson måste klubbarna vara tydliga.
– Låter som om det här är direkt olämpligt. Man måste ha en lång framförhållning, det slarvar en hel del klubbar med.
/Erik Nordin Metro 2009-10-19


Vad tycker du?
Är det rätt av GAIS att hänvisa 13 åriga spelare till andra klubbar? 

Kram på er!
/Milou


Rotera!

Grön Ungdom har ett förslag:
För att sprida det politiska arbetet och förhindra att förtroendeuppdragen blir livstidsyrken för elitpolitiker utan verklighetsförankring, vill vi rotera makten. Ingen bör inneha ett uppdrag i mer än tre mandatperioder i följd. Viljan är att dessa regler sätter stopp för politiskt mångsyssleri och förhindrar att politiska uppdrag blir ett livstidsyrke. I stället måste vi få bättre rotation och öka möjligheterna för alla att någon gång i livet vara med i en beslutande församling.

Är en styrelsepost det sista man gör i föreningen?
Eller skulle det gå att vara styrelseledamot byta till att ansvara för kiosken hoppa över till att arrangera tävlingar och kanske sluta i marknadskommittén och värva sponsorer?

Hur ser vi på uppdrag inom idrotten och måste styrelseposten vara slutstationen?

Kram på er!
/Milou


Det går att förändra folks beteenden...

...Om man bara gör det lite roligt!


Unge Sarkozy...

Frankrikes president har en son som heter Jean.

I tidningen idag kan jag läsa om människors förfäran över det faktum att Jean har blivit erbjudan ett toppjobb på en av landets viktigaste finans och affärsdistrikt.
Hela världen tycks hånskratta åt utnämningen. Deras främsta grund till sågandet vid fotknölarna är att Jean är 23 år gammal.

"En 23 åring med långa blonda lockar" beskrivs han som i media.
Ingrid Hedström som har skrivit artikeln för DN har inte heller brytt sig om att ta reda på anledningarna till Jeans utnämning till detta toppjobb, hon nedvärderar Jeans juridikstudier och hänger snabbt på mobben mot "pappas pojke".

Nej inte kan man väl välja en 23 åring. Det finns ju massor av 45 åriga gubbar som suktat länge efter det där jobbet...

Nicolas Sarkozy (ja Frankrikes president vill säga) ställer sig till sin sons försvar och säger "Det är aldrig bra att utan grund kasta någon till vargarna".

Jag kan ju ärligt säga att jag inte har den blekaste aning om "unge herr Sarkozys" kompetens i finans och affärsfrågor men det verkar inte media världen över heller ha forskat något vidare kring...

Vilka fördomar har du om 23 åriga, blonda juridikstuderande från Frankrike?


Kram på er!
/Milou

Vad säger du till dem som påstår att en kvinna inte kan träna ett herrlag?


- Hur kan någon veta det? Det är ju aldrig någon som har testat.  /Pia Sundhage



Kram på er!
/Milou




Är valberedningen lösningen?

Jytte Guteland är ordförande för SSU (Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsprati) och i fredags i DN hade hon en lång debattartikel där hon går hårt åt valberedningarnas arbete. Läs den HÄR 

När jag läser artikeln så ser jag att det finns många punkter som Jytte lyfter fram där det ser likadant ut inom idrotten som det gör inom politiken. 

Valberedningens arbete
Det finns ett problem med att valberedningar inte väljer ungdomar som kandidater till styrelseposter. Vi kan ställa oss frågan varför. Kan det vara på grund av att det i valberedningarna inte heller finns några ungdomar som känner sina jämnåriga och kan förelså dem till val? Att vi i valberedningarna väljer människor som är lika oss själva och därför väljer vuxna män in andra vuxna män? Jag vet inte svaret på den här frågan men den är absolut viktig att ställa oss om vi vill få fler unga aktiva på beslutande poster.

1/4 av Sveriges befolkning är mellan 18-35 år
Frågan är när det ska börja synas i styrelserummen och i ledande befattningar?!
Inom socialdemokraterna år 2008 var genomsnittsåldern på invalda ledamöter i riksdagen 48år. Undersökningar inom idrotten visar på liknande siffror för våra styrelseledamöter.
Jag och Jytte har samma oro. Hur påverkar denna snedfördelning av förtroendeuppdrag vår verksamhet? Hur trovärdiga och attraktiva är vi för 15-25 åringar?

"Laget ska toppas"
Jytte skriver att vuxna håller varandra o ryggen. Och att det speciellt nu är oerhört svårt för ungdomspartiet att få unga kandidater på vallistorna.
Jag träffar väldigt få vuxna människor som inte håller med om att ungdomar är viktiga för att vi ska kunna utveckla vår verksamhet. Men så fort det kommer till kritan och valet står mellan en 45 åring och en 25 åring så faller ungdomarna till fördel för den äldre generationen. Försvaret handlar alltid kring frågan om kompetens. Och det antas alltid att kompetens sitter i antal år du är. Jag skulle på allvar vilja väcka denna fråga kring kompetens. Vad menar vi med det? Vilka kompetenser behöver vi i styrelserummet? Vilka olika erfarenheter krävs för att fatta de bästa besluten? Så att vi kan sluta säga att kompetens = över 40år och istället specificera vad det är vi behöver värdesätta hos våra styrelseledamöter.

Ett förtroendeuppdrag är inte på livstid!
År efter år kliver de upp och tar emot sina medaljer. För 20, 30, 50 års trogen tjänst i sina föreningar på samma positioner år efter år. Och dessa människor förtjänar absolut en eloge för ett engagemang som varat så länge men frågan är ju om det verkligen är sunt för våra föreningar?
Borde man inte efter 10år på samma position börja fundera själv över om inte tiden är inne att gå vidare till nästa uppdrag? Det finns ju massor med saker man kan engagera sig i i en förening.
Det handlar om balansen mellan kontinuitet och förnyelse. Ett område vi har mycket att jobba med. Både när det gäller nyrekrytering och hur vi för vidare kunskaper till andra som tar vid där vi själva slutar.


Valberedningens uppgift är att lyckas med representativiteten. Vilka metoder har vi annars för att skapa en jämn  fördelning av makten att bestämma om idrottens framtid och nutid?

Hur ser valberedningen ut hos dig?
Hur arbetar den i din förening?
Och vilka konsekvenser får valberedningens arbete ute i föreningslivet?

Kram på er!
/Milou


Vinn din egen tävling!

Ungt Nätverk bjuder på personlig utveckling!
Den 22 oktober har du chansen att få träffa Mia som har jobbat med personlig utveckling i 20 år.

Vem ska vinna din tävling om inte du själv?
Vilka styrkor har du med dig till relationer och i ledarrollen?
Vad motiverar dig att bete dig som du gör och varför du beter dig som du gör?

Träffen är för dig som tillhör Ungt Nätverk!
Ungt Nätverk är ca 400 unga ledare från Stockholmsidrotten som alla är mellan 15-25år.
Det är gratis att vara med i nätverket och man erbjuds gratis utbildningsträffar, chans att åka på konferenser, svara på enkäter för att påverka politiker, och möjlighet att träffa andra roliga människor som precis som man själv är ledare inom idrotten.
Det finns inga krav på att vara med på allt utan man väljer från gång till gång om man vill delta eller inte.

Anmäl dig till Ungt Nätverk genom att skicka
Namn, mailadress, personnummer och mobilnr. till [email protected] så får du en inbjudan till träffen i oktober!

Kram på er!
/Milou


en bild säger mer än 1000 ord

Konferensiererna... 10 ombyten på 2 dagar...

  

Deltagarna... ja några av dem iallafall...
  

 

 


Carro summerar



Det har varit riktigt kul att se helheten inom idrotten och förståelse för hur det fungerar på högre nivå än bara min förening.
Jag visste till exempel inte att det var ledarbrist inom idrotten. I min förening har vi för många ledare. Jag får bara vara ledare varannan vecka. Känns lite deprimerande att få veta hur dåligt det är med anläggningar men samtidigt väldigt viktigt att veta.

Jag är lite överraskad över att alla verkligen har lyssnat och varit intesserade av oss unga. Peter Larsson (ordförande i Stockholmsidrottsförbund) kunde under middagen ha satt sig hos vem som helst och pratat men han valde att sätta sig tillsammans med oss ungdomar. Och han lyssnade verkligen på det vi hade att säga.

Alla vinner på att unga och äldre träffas och pratar om samma frågor.
Ungdomar vill vara med på konferenser men vet inte om att möjligheten finns. Bjud in oss!

/ Caroline Rangnitt, Lidingö Slalomklubb





Att våga mer än vad man törs

Att få åka iväg och representera unga ledare på en konferens med Stockholms idrottsförbund kändes väldigt kul och inspirerande men samtidigt väldigt nervöst. Vad hade jag för förväntningar på helgen? Vilka förväntningar hade folk på mig? Igår eftermiddag åkte jag hemifrån och visste inte alls vad jag gav mig in på. Nu nästan precis 24 timmar senare har jag ett dygn bakom mig fyllt med nya möten, inspirerande konferenser samt fått min egen röst hörd.

Vi var sex stycken unga ledare som fick äran att följa med på en konferens tillsammans med Stockholms idrottsförbund och SISU. En stor del av konferensen handlade om just idrotten i framtiden. Hur samhället har ändrats och hur man nu inom idrotten måste anpassa sig för att rekrytera och hålla kvar fler ungomar i verksamheten. Att bjuda in ungdomar till dessa tillfällen och att verkligen ta vara på våra erfarenheter och idéer tycker jag är ett stort steg åt rätt håll. För vilka är inte bäst på att nå fram till ungdomar om inte ungdomarna själva?

Jag är mycket positivt överraskad över att våra röster verkligen fick komma till tals med både intresse och respekt. Jag tror och hoppas att många tog till sig av våra åsikter och synvinklar och jag vill även poängtera att jag lärt mig minst lika mycket av att lyssna och diskutera med vuxna. Det tror jag är lätt att glömma bort, att många ungdomar är intresserade och har ett engagemang som behövs tas till vara. Bjud in fler ungdomar till konferenser, möten, styrelser etc. Det tror jag vi alla vinner mycket på!

Tack för att jag fick möjligheten medverka på den här konferensen.
/ Elin Persson, Sollentunagymnasterna 


Amerikansk fotboll, ridsport och dans

Det är en del av innehållet i helgens SDF konferens. SDF konferensen är en träff för alla styrelser på förbunden inom Stockholmsidrotten.
Här träffas alla och pratar framtid och utmaningar.

Och så har vi såklart ledare från Ungt Nätverk på plats för att påverka, vara delaktiga och ta chansen att berätta hur de som unga ser på alla olika frågor.

Det som har stått på programet idag har varit:
Ungdomskommunikation - hur når vi ut?
Stockholmsidrottens utmaningar - vad tycker idrotterna?

Thomas och Elin ger dagens betyg:
Det har varit annorlunda än vad vi förväntade oss, nu vet vi mer om vad det handlar om. Innan visste man inte så mycket. Lärorikt att vara på plats.

Peter Larsson, Ordförande för Stockholms Idrottsförbund samlade ungdomarna under kvällens middag och gjorde upp stora planer för morgondagens program.

Jag får återkomma imorgon med hur det gick.
Dessutom kommer det gästbloggare till bloggen och bilder från konferensen.

Kram och godnatt på er!
/Milou



Med rätt att påverka

Under helgen, med start idag, kommer 6st unga ledare att ta chansen att träffa över 100 beslutsfattare inom Stockholmsidrotten.

Det är dags för årets SDF konferens där 25 förbund och över 100 styrelseledamöter kommer att träffas för att prata framtid.
På plats har vi Thomas, Mattias, Caroline, Elin, Rickard och Nicklas som ni kommer att kunna följa här på bloggen under 2 dagar och få höra hur de tycker om konferensen.

Och så kommer ni att få se mig åka rullskidor... 
 
Kram på er!
/Milou


Vad tycker ungdomar om Föreningskunskap?

 
  • Jätte bra inspiration!
  • Fantastiskt bra!! Föreläsaren var oerhört duktig, engagerad och påläst. Jag upplevde detta passet som det bästa och mest inspirerande under hela helgen!
  • Finns hur mycket som helst att lära sig om ämnet.
  • Mycket inspirerande, skitbra upplägg och super nyttigt att höra.         
  • Jag hade ingen aning om att det ens var möjligt att påverka så mycket i min åldern, riktigt kul!
  • Jätte inspirerande!!!
  • Jätte bra föreläsning, bliv inspererad utav att man kan förändra om bara vill och inte är rädd
  • Jättebra, nyttigt, inte långtråkigt
  • Nu är det dags att visa vad man själv tycker, tack så himla mycket för att ha inspirerat och peppat mig till de goda tankarna!
  • Tyckte föreläsningen var kanon! Blev väldigt inspirerad!
  • sjukt bra!
  • Sånt har jag aldrig lärt mig, tycker att man borde ha en sån kurs för alla medlemmar i en förening!
 
Håll utkik efter våra kurser! =)
 
Kram på er!
/Milou
 

Företag möter ungas behov - vad gör idrotten?

På med stolsvärmen på passagerarsidan i bilen, en kaviarmacka i handen och tidningen uppslagen i knät.
45 minuter på mig att skumma igenom de hetaste ämnena för dagen.

Lockar med Cypern - mobiloperatören 3 öppnar kontor utomlands för att få unga att stanna i företaget.
- Vi gör det här för att möta ett behov som vi sett hos vår personal säger Charlotta Lindahl på 3s kundtjänst.  
De har sett att en stor del av personalen är född på 80-talet och många vill ut och resa och jobba utomlands.
Charlotta fortsätter; att många slutar efter en relativt kort tid är egentligen inget ovanligt inom branschen, tanken på att stanna tills det är dags för guldklocka är för många väldigt avlägset.
Under våren hade cheferna på 3 en brainstorming och kom på idén att öppna upp kontor utomlands för att behålla attraktiv personal. (Artikel hämtad från DN 1 oktober 09, skriven av Karoline Hoppe)

Vad gör vi inom idrotten för att få unga att stanna i föreningen?
Så vad har det med idrott att göra tänker du.
Jo, även vi idrottsföreningar finns mitt i denna samhällsutveckling där unga människor utvecklar nya behov och önskemål. Som gör att vi måste tänka till hur vi utformar och organiserar vår verksamhet.
- Vi tappar ungdomar som helt slutar med idrott.
- Intresset för den kommersiella idrotten ökar.
- Många tackar nej till mandatperioder på 2 år.
- Unga vill ha flexibla träningstider och dropp-in verksamhet.


Hur snart kan vi genomföra vår brainstorming?
Hur ska just din förening möta dessa nya behov?


Kram på er!
/Milou








RSS 2.0