Malmöstad en förebild för andra?

Det finns många sätt att få unga människor delaktiga på. I Malmö har de jobbat på detta sätt:

Malmö har blivit bättre på att lyssna på ungdomar och deras behov och utveckla verksamheter därefter men fortfarande finns det mycket kvar att göra. Det är viktigt att låta ungdomar vara delaktiga och låta dem vara med och påverka sin livssituation. Tillsammans gör vi Malmö till en bättre ungdomsstad!

Många unga människor upplever utanförskap och känner att de har dålig kunskap om hur de kan vara med och påverka. För att möjliggöra ungdomars delaktighet måste dialogen mellan unga och beslutsfattare förbättras. Möjlighet till inflytande och delaktighet är kärnfrågor för ett demokratiskt samhälle och har visat sig påverka folkhälsan.

De övergripande målen för den nationella ungdomspolitiken är att:
 ungdomar ska ha verklig tillgång till välfärd
 ungdomar ska ha verklig tillgång till inflytande

Kommunfullmäktige i Malmö har beslutat att ungdomar ska ges möjlighet till medverkan inom Malmö Stads handlingsplan "Välfärd för alla - det dubbla åtagandet". Folkhälsoenheten har fått i uppdrag att samordna arbetet med ungdomsdelaktighet. De har  på uppdrag av styrgruppen för Välfärd för alla tagit fram en strategi, "Den ljusnande framtid är vår", för ungdomars delaktighet inom Välfärd för alla.


Vad är er strategi för ungdomsdelaktighet?

Kram på er!
/Milou


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0